Detta bör du tänka på om du är intresserad av att köpa ett fritidshus

Att ha ett fritidshus är någonting som är oerhört trevligt och som er en möjligheten att komma bort från vardagens strul och problem för att njuta av tid med familj eller vänner. Även om den ekonomiska situationen just nu kan göra att det blir svårt att köpa ett fritidshus finns det fortfarande många som tittar på just detta. 

 

Och även om du kanske inte ska köpa ett fritidshus inom en snar framtid kan det ändå vara klokt att känna till några av de saker som man bör tänka kring när man är i starten av att leta efter ett fritidshus. Gör man på det här sättet är det mycket lättare att se till att man blir nöjd med sitt köp. Tänk även på att se över hur ni vill göra med husförsäkring

Hur mycket arbete är du redo att lägga ner på ditt fritidshus? 

Detta är någonting som man måste tänka noggrant kring och är också bland det första som man måste ta ställning till. För vissa är det väldigt tilltalande att köpa ett hus lite billigare för att sedan lägga ner tid och kärlek för att få det precis som man vill ha det, medans andra inte vill arbeta mer än vad som alltid krävs för att ta hand om ett hus. 

 

Därför är det klokt att se till att man köper ett hus där det som behöver göras är i nivå med det som man kan tänka sig att göra. Bestämmer man sig för detta innan man börjar klicka sig runt på hemnet eller letar bland bostadsannonser i tidningar är det lättare att sålla sig genom utbudet. Om du redan innan du börjar titta på annonser känner att du inte är intresserad av att arbeta något vidare på huset är det lätt att bli lockad av ett hus som passar perfekt enligt andra kriterier. Självklart kanske man behöver hyra in snickare eller liknande, men det är ändå skillnad på att behöva totalrenovera stora delar av huset. 

 

Hur långt kan du eller ni tänka er att åka? 

 

Oavsett om du ska köpa huset själv eller om du ska köpa det med en partner är det viktigt att ni funderar kring hur långt ni vill åka varje gång ni ska spendera tid i huset. Om man bor i en större stad är det oftast väldigt dyrt med fritidshus i närheten, men det är klokt om man funderar kring detta. Det sista man vill är att det ska kännas övermäktigt att ta sig till fritidshuset  under en helg, men samtidigt behöver man tänka kring kostnaderna. Att sätta en gräns kring vad som känns rimligt är dock en bra idee. 

 

Vilken typ av upplevelse vill man ha ut av sitt fritidshus? 

 

För vissa är ett fritidshus bara en stuga i skogen där det inte behöver finnas rinnande vatten, medans andra vill ha alla bekvämligheter som finns där hemma men i en annan miljö. Återigen blir kostnaden en fråga när det kommer till det här, då hus som är utrustade med rinnande vatten, avlopp och liknande ofta kostar lite mer än hus där detta inte är tillgängligt. Tänk också på att se över vilka typ av problem som ett hus kan ha