Att ta tips från nätet

Ibland så stöter man på något problem som man har svårt att lösa på egen hand. Då är det många av oss som tar fram telefonen och gör en sökning, oftast på Google. Men hur hittar man det man söker på bästa sätt? Det tänkte vi prata om i denna artikel. 

Sök rätt

Detta kan låta som en självklarhet, men det är faktiskt många som inte söker på ett speciellt effektivt sätt. Vad menas då med att söka på ett effektivt sätt? Ett exempel skulle kunna vara om du har problem med din dator. Då kommer du mest troligt inte att nå några speciella framgångar med sökningen “datorproblem”. Försök istället att vara lite mer specifik i din sökning. Vad har du för problem? Piper datorn? Startar den inte? Låt oss säga att båda dessa påståenden är sanna, då vore en rimlig sökning: “Dator piper och startar inte”. Det kommer mest troligt att trigga resultat med personer som upplevt exakt samma problem, eller kanske till och med en guide dedikerad till att felsöka vid samma situation du befinner dig i.  Ett annat exempel skulle kunna vara om du tappat bort dina AirPods så kan en bra sökning vara “hitta Airpods” – med lite tur då hittar du en guide likt den i länken. 

Hitta en trovärdig källa

En trovärdig källa är alltid att föredra, men beroende på vad din sökning är så kan det vara olika viktigt. Gäller det till exempel något hälsorelaterat så bör du kontrollera att hemsidan du landar på har innehåll som är skrivet av någon med expertis inom områden – till exempel någon med en relevant och gedigen utbildning. Välj gärna något du känner igen i sökresultatet. Ska du däremot köpa ett paraply så behöver du inte nödvändigtvis köpa från den mest kända tillverkaren, här kan du till exempel välja något som passar dina behov och din budget.