Hur du skyddar din hud från UV-strålar

Sommaren är här och det betyder att det är dags att njuta av solen och värmen. Men samtidigt är det viktigt att skydda din hud från UV-strålar för att undvika skador och hudcancer. Här är några tips för att skydda din hud från UV-strålar. Klicka på melanotanbutiken för att hitta produkter som förbereder din hud för solen.

Använd solskyddskräm

Använd solskyddskräm med hög SPF (Sun Protection Factor) varje gång du går ut i solen. Detta är det mest effektiva sättet att skydda din hud från UV-strålar. Välj en solskyddskräm med minst SPF 30 och applicera den generöst på huden 30 minuter innan du går ut i solen. Upprepa appliceringen varannan timme om du är ute länge, eller oftare om du badar eller svettas mycket. Se till att solskyddskrämen skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Undvik solen mitt på dagen

Försök att undvika att vara i solen mitt på dagen när solens strålar är som starkast, vanligtvis mellan 11 och 15 på dagen. Om du måste vara utomhus under denna tid, sök skugga under ett träd eller parasoll eller använd en hatt och solglasögon för att skydda ansiktet.

Klä dig rätt

Täck huden med kläder som skyddar mot solen. Långärmade skjortor, byxor och hattar är bra alternativ för att skydda huden från solens strålar. Särskilda kläder som är designade för att blockera UV-strålar finns också att köpa. Dessa kläder har oftast högre SPF-värden än vanliga kläder och är ett bra alternativ om du till exempel ska vara ute och vandra eller vistas på stranden en hel dag.

Undvik solariet

Undvik att sola i solarium eftersom det kan öka risken för hudcancer. Om du vill ha en solbränna, använd en brun utan sol-produkt istället. Dessa produkter ger huden en solbränna utan att utsätta den för UV-strålar.

Genom att följa dessa enkla tips kan du njuta av solen på ett säkert sätt och skydda din hud från UV-strålar. Kom ihåg att det är viktigt att skydda din hud året om, inte bara under sommaren. Så se till att alltid använda solskyddskräm och kläder som skyddar mot solen när du är utomhus och sola aldrig i solarium. Din hud kommer att tacka dig för det!