10 enkla steg för att göra din trädgård redo för våren

Våren är här och det är dags att börja förbereda din trädgård för sommaren. Det kan verka som ett stort projekt, men med några enkla steg kan du snabbt göra din trädgård redo för våren. Här är tio smidiga tips som kommer att hjälpa dig på vägen till den perfekta trädgården.

1. Kontrollera din befintliga trädgård för att se vilka problem som måste lösas och identifiera eventuella skadedjur eller sjukdomar som har förekommit under vintern.

2. Besprutning är ett bra alternativ om du upptäcker några skadedjur eller sjukdomar, men se till att använda miljövänligare produkter när det gäller insektsbekämpning.

3. Rensa alla bed i din trädgård från alla löv och annat skräp som samlats under vintern.

4. Kontrollera din trädgård för att se om några träd eller buskar behöver beskäras för att öka solens tillgång till andra planteringar.

5. Gör en ny markplanering, såsom anläggande av en komposthög, att anlägga sandlådor eller starta odlingar i vattentunnor.

6. Skaffa trädgårdsbekämpningsmedel som kan hjälpa till att förebygga skadedjur.

7. Plantera nya sorter av växter, blommor eller grönsaker som passar din miljö och väderförhållanden.

8. Övervaka regnmängden i trädgården och se till att det finns kontroll över bevattning för att uppnå optimal effektivitet.

9. Kolla om några av dina gamla trädgårdsartiklar behöver åtgärdas eller bytas ut.

10. Njut av naturen och njut av din trädgård! Det finns inget som slår att sitta på en veranda med de första solstrålarna i vintervärmen. 

Som du ser är det inte svårt att förbereda din trädgård inför våren med dessa tio steg. Följ dem regelbundet och se resultatet, helt enkelt fantastiskt. Få fler bra tips för din trädgård och inspiration för att inreda en vacker trädgård på Landgarden.se.

Växter som kan planteras på våren:

Tulipaner, påskliljor, körsbärsträd, vindruvor, vinbär och narcisser.

Vedartade växter som kan planteras på våren inkluderar buskar som liljekonvaljer, alunrot, spirea och forsythia. Träd som kan planteras är hasselnötsträd och syrener.

Grönsaker för att odla på våren:

morot, tomat, lök, basilika och salvia. Grönsaker som bör odlas under sommaren inkluderar squash, majs och paprika.

Är det en bra idé att plantera i mars?

Ja, det är en bra idé att plantera i mars eftersom våren är den bästa tiden för de flesta trädgårdsprojekt. Viss trädgård och produktion som ska göras bör dock inte startas förrän temperaturen är stabilt varm, vilket vanligen inträffar i april. Med andra ord; om du har korta vintrar där du bor så kan du börja plantera tidigare på våren! Men det finns också några växter som kan planteras tidigare än mars, såsom de listade ovan.