Så köper du miljövänliga kläder

Som konsumenter har vi alla ett ansvar att bidra till en hållbar utveckling. Lyckligtvis nog finns det gott om bra metoder för att lyckas, och dessa förser oss både med läckra kläder av hög kvalitet och plagg som skonar miljön från föroreningar. Här är två sätt du som konsument kan bidra till att vara skonsam mot vårt klimat.

Välj bra material

Du kan göra mycket för klimatet genom att köpa kläder gjorda av textilier som är bra för klimatet. Du kan till exempel välja att köpa bomull som är ansvarsfullt producerad och inte innehåller giftiga kemikalier.

Just nu utvecklas massor av nya och spännande textilier som är skonsamma mot vår miljö samtidigt som de är slitstarka och sköna att ha på sig. Bambu är ett nytt och utomordentligt lovande material. Det är mycket miljövänligt då det är framställt av växter som kan odlas i enorma mängder under en kort tidsperiod.

Köp kläder på secondhand

En del av en hållbar framtid är att vi blir lite bättre på att återanvända kläder som inte än har blivit utslitna. Om du besöker en secondhandbutik kommer du garanterat att hitta massor av snygga kläder som fortfarande kan användas i många år framöver. Om du köper dessa kläder hjälper du till att säkerställa att de inte slängs för tidigt.

Om vi ​​alla blir lite bättre på att köpa begagnade kläder då och då kan vi minska produktionen av nya kläder. Det innebär att det produceras mindre nya kläder och att klädindustrins klimatavtryck sänks.

De senaste åren har det blivit väldigt moderiktigt att bära kläder som har köpts på secondhand. Utbudet i secondhandbutiker är ofta bredare än i butiker som säljer nya kläder. Det gör att du kan få en mer personlig och unik stil när du handlar secondhandvaror.

Det är många kändisar som har börjat bära secondhandkläder i ett försök att göra det till ett modefenomen. Det har börjat ge resultat, och därför är en av de trendigaste sakerna du kan göra just nu att bära secondhandkläder.

En annan fördel med begagnade kläder är att du får enormt mycket kläder för pengarna. Du kommer lätt att kunna köpa dubbelt så många plagg som du normalt sett kan och ändå spara massvis med pengar på din klädbudget.