Hemlarm utan abonnemang.

Larmkunder i Sverige har länge varit missnöjda. Klagomål på larmbolagen avser hur larmen säljs, vilka larm som säljs, priset på larmen och abonnemangsavgiften. Idag frågar sig kunderna till och med om de stora larmföretagens tjänster ens är nödvändiga. Däremot har jag som textförfattare sett och hört från många håll hört om ett larm som heter Ajax, ett larm som man köper och äger. Alla dessa larmkunder verkar ha en sak gemensamt, de är oerhört nöjda och den främsta anledningen är att larmet är ett hemlarm utan abonnemang.

Det bästa alternativet?

Vanliga klagomål är att kunder över hela Sverige upplever att deras larm är för små. När jag har pratat med folk som har köpt Ajax hemlarm utan några abonnemangskostnader så berättar de att de kunde få sina hemlarm och kände sig då helt skyddade. Med begränsade ekonomiska resurser kunde de skapa skydd för alla ytterdörrar och fönster, i larmbranschen känt som skalskydd. Skalskydd är skydd som stoppar stöld och inbrott tidigt. Du kan även slå på skyddet när du ska sova med ett aktiveringsläge som kallas nattläge. Den stora fördelen med Ajax-larm är att man med överkomliga pengar kan bygga ett hyfsat stort larm som skyddar såväl mot stöld som mot eld och vatten.

Stora förespråkare

Det finns en del företag som arbetar med Ajax men ett som sticker ut är ett företag som jobbar direkt med Ajax, Designlarm, ett passionerat företag som exklusivt säljer Ajax larm och larmsystem – Helt abonnemangsfritt. När jag kontaktade det här företaget fick jag tidigt veta om deras bakgrund och varför de finns och varför de brinner så mycket för Ajax larmlösningar. I grund och botten tycks det handla om gemensamma värderingar med Ajax och företaget fortsätter att påpeka vikten av kundspecifika larm: det finns inget färdigt larmpaket som passar alla eller ens några kunder. Varje kund måste tilltalas individuellt och det är en komplett myt att larminstallatörer är bäst på att hitta rätt lösning. Kunder kan sina hem och företag, så de är nyckeln till rätt lösning. I samarbete med larmföretag är det kunden som kan förutse var ett intrång kan ske. Utöver deras sätt att tänka är det som gör Designlarm unikt att de är först i Sverige med att skapa en online konfigurator för larm. Med detta verktyg får kunderna instruktioner om hur de kan och bör tänka när de bygger ett larmsystem. Kunder kan titta på filmer och med några få steg enkelt skapa ett drömlarm som passar deras behov perfekt. Kunder jag har pratat med har vittnat om utmärkt kundservice, med råd, service och support besvarade otroligt snabbt. Till skillnad från alla andra nätbutiker erbjuder Designlarm sina kunder personlig rådgivning. Det verkar som att de vill ha kontakt dig.

Unikt larm för dig

Ajax larmsystem verkar fast beslutet att leverera larm direkt till slutkunden, oavsett om det gäller företagslarm eller hemlarm, med marknadens största valfrihet som ledord. Du kan välja att koppla ditt larm till enbart fast bredband eller använda ditt SIM-kort som backup vid strömavbrott. Du kan välja att koppla dina larmenheter till en larmcentral eller själv kontrollera och övervaka larm med vänner, familj eller grannar. Därför påverkar dessa parametrar slutkundsprissättningen. När du designar ditt larm kan du välja bland ett fantastiskt antal olika larmdetektorer beroende på dina behov och vad du vill att detektorn ska skydda. Du kan till exempel välja att ha en rörelsedetektor med kamera för larmbekräftelse i ditt vardagsrum, men du kan lösa det genom att ha en vanlig rörelsedetektor i ditt sovrum. För att fortsätta skapa skräddarsydda lösningar för alla larmkunder erbjuder Ajax alla larmenheter i både färgerna vitt och svart.