Reseguide till Paris

Paris, Frankrike. Många ser den som världens mest romantiska stad och det är inte svårt att förstå varför. Med sina kullerstensgator, fantastiska byggnader och underbara matupplevelser lockar Paris besökare från hela världen. I denna artikel ska vi ge dig all information du behöver för att planera din resa till Paris.

 

Vi börjar med att prata lite om flyget från Sverige till Paris, sedan fortsätter vi med att visa olika boendealternativ. Vi avslutar med att ge dig tips på vad du kan se och göra i Paris.

Flygbiljetter till Paris

När du planerar din resa till Paris är det förstås viktigt att tänka på hur du ska ta dig dit. Om du flyger från Sverige finns det två olika flygplatser att välja mellan. Den första är Charles de Gaulle som ligger cirka 25 kilometer utanför centrala Paris. Denna flygplats är den största i Frankrike och den tar emot flest internationella flyg. Flyg till Charles de Gaulle går från både Arlanda och Bromma flygplats. Sök efter flyg till Paris här.

Det finns även en mindre flygplats i Paris som heter Orly. Denna ligger cirka 13 kilometer utanför centrala Paris och tar emot både inhemska och internationella flyg. Från Sverige går det bara direktflyg till Orly från Arlanda, men det går även bra att ta ett flyg till Charles de Gaulle och sedan ta tåget till Orly. Tågresan tar cirka 35 minuter och kostar cirka 12 euro per person.

Från flygplatsen till centrum

När du har kommit fram till Paris gäller det att ta sig från flygplatsen in till staden. Om du flyger in till Charles de Gaulle finns det två olika alternativ. Dels kan du ta RER tåget som tar cirka 45 minuter och kostar cirka 10 euro. Dels kan du åka flygbussen Air France som tar cirka 55 minuter och kostar cirka 16 euro.

Om du flyger in till Orly finns det tre olika alternativ för att ta dig vidare in till staden. Det första alternativet är Orlyval tåget som tar cirka 7 minuter och kostar 4,50 euro.

Det andra alternativet är RER tåget som tar cirka 35 minuter och kostar 10 euro. Det sista alternativet är bussen Orlybus som tar cirka 40 minuter och kostar 8 euro.

Väljer du att åka in till staden med tåg eller buss gäller det att hålla utkik efter biljetter till Paris. Dessa kan du köpa direkt på flygplatsen, men det är ofta dyrare där. Ett tips är att köpa din biljett på internet eller i en av de många automaterna som finns runt om i staden.

En enkelbiljett innebär att du får åka fritt under 2 timmar på alla tunnelbanelinjer, busslinjer och RER linjer inom Paris. En dygnskort kostar cirka 16 euro per person och med det kan du åka fritt så mycket du vill under 24 timmar.

Boende i Paris – var ska man bo i Paris?

Det finns massor av olika boendealternativ i Paris. Här är några förslag på olika hotell, vandrarhem och vandrarhem som du kan bo på under din resa:

Hotell

Det finns många olika hotell att välja mellan i Paris. Oavsett om du vill bo på ett lyxigt 5-stjärnigt hotell eller ett mer budgetvänligt 2-stjärnigt hotell hittar du det garanterat i Paris.

Här är några exempel på olika hotell i Paris:

Hotel du Louvre – Ett av de mest kända och prestigefyllda hotellen i Paris. Ligger cirka 5 minuters promenad från Louvren och 10 minuters promenad från Tuilerierna.

Hotel Les Deux Girafes – Ett mindre och mer budgetvänligt hotell beläget i centrala Paris, cirka 5 minuters promenad från Notre Dame.

Hotel Mercure Paris Centre Tour Eiffel – Ett 4-stjärnigt hotell som ligger cirka 15 minuters promenad från Eiffeltornet. Du kan få fler hotellförslag och information om de bästa områdena i Paris på Resakris.

Vandrarhem

Om du föredrar att bo på ett vandrarhem när du reser så har Paris många bra alternativ att erbjuda. Några exempel på olika vandrarhem i Paris är:

Generator Paris – Ett modernt och fräscht vandrarhem beläget i centrala Paris, cirka 10 minuters promenad från Notre Dame.

St Christopher’s Inn Canal – Ett populärt vandrarhem beläget precis vid floden Seine, cirka 10 minuters promenad från Louvren.

Hôtel Les Piaules – Ett vandrarhem beläget i centrala Paris, cirka 5 minuters promenad från Notre Dame.

De 5 bästa sevärdheterna i Paris

1. Eiffeltornet – Ett av de mest kända landmärkena i världen och ett måste när man besöker Paris. Ta hissen upp till toppen för en fantastisk utsikt över staden.

2. Louvren – Världens största konstmuseum med verk av bland annat Leonardo da Vinci och Michelangelo. Ligger i centrala Paris, cirka 10 minuters promenad från Eiffeltornet.

3. Notre Dame – En av de mest kända kyrkorna i Paris och världen. Ligger i centrala Paris, cirka 5 minuters promenad från Eiffeltornet.

4. Triumfbågen – En av de mest kända sevärdheterna i Paris som ligger på Place de l’Étoile i stadsdelen Champs-Élysées.

5. Disneyland Paris – Europas största nöjespark som ligger cirka 30 minuter utanför centrala Paris. Här finns massor av olika attraktioner och aktiviteter för alla åldrar.

Ha en bra resa till Paris.