Tips på roliga aktiviteter i Stockholm

Oavsett om du bor i Stockholm eller planerar på att göra ett besök över en helg så svämmar staden över av roliga och spännande aktiviteter som man kan göra. Oavsett vad du är intresserad av finns det någonting som tilltalar alla. 

 

I den här texten kommer vi att dela med oss av några bra tips kring aktiviteter som man kan göra i Stockholm. Vi kommer att hoppa över självklara alternativ som att att gå på Skansen och att besöka Gröna Lund, och istället tipsa om andra saker som kan vara roligt som man kanske inte tänker på direkt. 

Gå på Stand Up 

Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad, det är också landets absoluta knytpunkt för stand up. Att gå på stand up är väldigt underhållande och är en annorlunda kvällsaktivitet som är oerhört trevlig. Ett populärt val är Big ben stand up som händer flera gånger i veckan på puben Big Ben på Folkungagatan där man kan se både etablerade stjärnor och nästa generations stora namn inom stand up. 

Besök något av stadens alla museér 

Stockholm är på många sätt en kulturstad och det finns gott om olika museér som man kan besöka och det går att hitta någonting som passar för alla smaker och intressen. Att besöka dessa är i vissa fall gratis och i vissa fall får man betala någon hundralapp i inträde. Några Museum som kan vara värda att besöka, utan inbördes ordning, följer här nedanför. 

 

  • Moderna Museét 
  • Nationalmuseum 
  • Nordiska Museét 
  • Fotografiska
  • Naturhistoriska Riksmuseét 
  • Vasamuseét 

 

Om man går med barn finns det dock några museum som är bättre val än andra. Ett utmärkt alternativ är Tekniska Museét, där det finns en hel del aktiviteter som barnen kan utforska och leka med. 

 

Gå på spökvandring i Gamla Stan 

 

Gamla Stan är, som namnet antyder, den äldsta delen av Stockholm och förutom att vara hem till Kungen och en hel del souvenirbutiker kryllar det även av historia. Här utspelade sig Stockholms blodbad och många andra historiska händelser. 

 

Men för den som vill ha en lite annorlunda upplevelse i Gamla Stan finns det ingenting som passar bättre än en spökvandring. Här får man gå runt med en guide som berättar om gamla mord och hemskheter som har utspelat sig i gränderna genom årens lopp. Om det låter lite kusligt är det för att så också är fallet, men det är någonting som är väldigt intressant och givande. 

Besök någon av stadens många takbarer 

Stockholm har, precis som en storstad alltid bör, en lång rad olika takbarer som man kan välja bland. Att sitta på en takbar under öppen himmel och njuta av en god drink eller en kall öl är väldigt trevligt och är en annorlunda upplevelse som är väl värd att leta efter om man någon gång är i Stockholm. 

 

Om du besöker staden på vintern är det dock troligt att alla dessa takbarer är stängda. Då lämnas man med ett antal alternativ såsom exempelvis Himmelen på Södermalm eller TAK Stockholm, där det är möjligt att avnjuta en drink eller någonting att äta samtidigt som man tittar ut över staden.